Het alternatief: de motor van de zaak!

Motor van de zaak_DK Accountants & AdviseursMotor van de zaak

De auto van de zaak is vaak een dure en ingewikkelde aangelegenheid. In de pers wordt niet voor niks vaak naar de auto verwezen als de melkkoe van de overheid. Daarbij is rond de auto een enorme regelbrei ontstaan van bijtellingspercentages, motorrijtuigenbelasting, BPM, BTW-correcties en loonbepalingen. Maar er is een alternatief, namelijk de motor van de zaak.

 

Bijzonderheden

Niet alleen voor de man met midlife crisis maar voor een ieder die openstaat voor iets anders, de motor van de zaak. Waarom is dit een goed alternatief? Los van persoonlijke voorkeuren, wijzen wij op:

  • De motor mag je zelf uitkiezen hier gelden geen beperkingen, tenzij “een weldenkend ondernemer hier niet voor zou kiezen”. Dit laatste is voortgekomen uit jurisprudentie  in verband met kostenaftrek door ondernemers.
  • Alle kosten, aanschaf/onderhoud/gebruik ed, komen ten laste van de onderneming.
  • De BTW op de aanschaf kan in aftrek worden gebracht.
  • Op de aanschaf (ex BTW) kan een investeringsaftrek worden toegepast (28%) en er kan worden afgeschreven (5 jaar, rekening houdend met een reële restwaarde).
  • Geen bijtelling privé gebruik, zoals bij auto van de zaak. Wel binnen redelijkheid privé gebruik bijhouden waarmee we een vergoeding voor privé gebruik gaan verrekenen (beperkt,  paar honderd euro).
  • “Essentiële” items zoals helm en motorkleding kunnen ook op de zaak, maar ook hier binnen redelijkheid. Dus geen Gucci jas met franjes en gouden knopen afgezet met 28 karaats diamanten.

Geen slecht idee die motor!

Vragen over de motor van de zaak?

Neemt u dan contact op met uw relatiebeheerder binnen DK Accountants & Adviseurs. U kunt ook rechtstreeks met mij contact opnemen indien u dat wenst. Of stel uw vraag direct hieronder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.