Zorg voor goede algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden nodig - DK Accountants en Adviseurs Nieuwegein Veenendaal Tiel PuttenAlgemene voorwaarden nodig?!

Algemene voorwaarden, ook wel de ‘kleine lettertjes’ genoemd, zijn onmisbaar voor iedere onderneming. Met algemene voorwaarden dekt u zich namelijk in voor juridische risico’s en aansprakelijkheid die bij het ondernemerschap horen. Tevens voorkomt u mogelijke discussies met een klant na het sluiten van een overeenkomst.

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn in principe een overeenkomst, die u veelvuldig kunt gebruiken voor leveringen en werkzaamheden. In de algemene voorwaarden vermeld u de regels die u hanteert voor de levering, betaling, aansprakelijkheid en garanties van uw product en/of dienst. Algemene voorwaarden zijn als het ware een juridisch fundament voor uw onderneming.

Veel aansprakelijkheidsverzekeraars stellen als voorwaarde dat u goede algemene voorwaarden hanteert. Bijkomend voordeel is dat het eigen risico van uw aansprakelijkheidsverzekering, door het gebruik van algemene voorwaarden, (mogelijk) wordt verlaagd.

Opstellen en hanteren

Het simpelweg kopiëren van andere algemene voorwaarden is niet de manier en kan zelfs in strijd zijn met het auteursrecht. Het opstellen van algemene voorwaarden is dan ook maatwerk. Maar het op juridische juiste wijze hanteren van algemene voorwaarden is vele malen belangrijker. Algemene voorwaarden zijn snel van toepassing. U hoeft ze niet voor te lezen of erover te onderhandelen. Er geldt wel een informatieplicht.

Algemene voorwaarden zijn alleen van toepassing als u uw klant een redelijke mogelijkheid heeft geboden om van de algemene voorwaarden, voor de totstandkoming van de opdracht, kennis te nemen. Naast de informatieplicht stelt de wet als tweede eis aan algemene voorwaarden dat deze niet onredelijke bezwarend mogen zijn voor uw klant.

Toegesneden op uw bedrijfsvoering

Om te voorkomen dat u voorwaarden opneemt die onredelijk, en daarmee niet van toepassing, zijn is het raadzaam om algemene voorwaarden door een bedrijfsjurist op te laten stellen. Deze zorgt ervoor dat uw algemene voorwaarden nauw aansluiten bij uw bedrijfsvoering en voldoen aan actuele wet- en regelgeving. Door het hanteren van goede algemene voorwaarden creëert u een solide juridische basis voor uw onderneming en voorkomt u risico’s.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan algemene voorwaarden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het opstellen van algemene voorwaarden en commerciële contracten voor diverse soorten ondernemingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *