• Werkkostenregeling tijdelijk verhoogd

    vanwege coronacrisis

Vrije ruimte werkkostenregeling tijdelijk verhoogd vanwege coronacrisis

De vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) wordt in 2020 eenmalig verhoogd naar 3% over de eerste € 400.000,-. Dit schreef staatssecretaris Vijlbrief van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer met aanvullende maatregelen in verband met de coronacrisis.

De vrije ruimte van de WKR kan door werkgevers worden gebruikt voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. De werkgever bepaalt daarbij zelf of en hoe deze vrije ruimte wordt besteed, rekening houdend met hetgeen in vergelijkbare omstandigheden gebruikelijk is.

Per 1 januari 2020 is deze vrije ruimte 1,7% voor de eerste € 400.000,- van de loonsom. Daarboven geldt een vrije ruimte van 1,2%. Om werkgevers tegemoet te komen wordt de vrije ruimte in 2020 nu dus eenmalig en tijdelijk verhoogd naar 3% over de eerste € 400.000,- (daarboven blijft een vrije ruimte van 1,2% gelden).

Werkgevers kunnen deze vrije ruimte benutten om werknemers in deze tijden extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een bloemetje of cadeaubon. De extra vrije ruimte kan ook benut worden om thuiswerkvoorzieningen te vergoeden of verstrekken.

Meer weten over de tijdelijke financiële regelingen vanwege de coronacrisis? Een overzicht is hier op de site van de Rijksoverheid te vinden. Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het aanvragen van een maatregel, neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Aletta Kuijer en collega’s zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw privacy is bij ons in goede handen. We gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Lees meer

Aletta Kuijer

Aletta Kuijer

Teamleider salarisadministratie

Logo NBA
Logo register-belastingadviseurs
Logo FFP