• Werktijdverkorting aanvragen

Update 17 mrt 2020: Werktijdverkorting wordt vervangen door het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid

Inmiddels is duidelijk dat de regeling werktijdverkorting is komen te vervallen en wordt vervangen door het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid.

Heeft u al werktijdverkorting aangevraagd, of een bevestiging ontvangen van de door ons aangevraagde werktijdverkorting? Deze aanvraag wordt overgenomen in het nieuwe Noodfonds.

Op dit moment is het nog niet mogelijk de aanvraag te wijzigen of om nieuwe aanvragen te doen. Zodra er meer bekend is over de uitvoering van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid en de bijbehorende aanvraagprocedure, informeren wij u verder.

Kijk ook op de site van de KvK welke regelingen er zijn.

Heeft u vragen over dit onderwerp of wenst u dat wij het voor u aanvragen? Neem dan contact met ons op via lonen@dkaccountants.nl

Werktijdverkorting aanvragen in verband met het Coronavirus

De maatregelen die door de overheid worden genomen om het Coronavirus in te dammen hebben behoorlijke gevolgen voor u als ondernemer. Werkgevers kunnen daarom werktijdverkorting aanvragen.

Werktijdverkorting kan worden aangevraagd als er door Corona-maatregelen minimaal 2 tot maximaal 24 weken ten minste 20% minder werk voorhanden is. De werkgever betaalt het loon van de werknemers op reguliere wijze door en ontvangt voor de niet-gewerkte uren een WW-uitkering van UWV. Dit geldt niet voor werknemers die ziek zijn voordat de vergunningsperiode ingaat, oproepkrachten, zzp’ers en uitzendkrachten.

Procedure

De werktijdverkorting vraagt u in 3 stappen aan:

1) Aanvraag vergunning

U vraagt een vergunning aan voor werktijdverkorting bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier om naar de aanvraagpagina te gaan of kopieer de volgende link naar uw browser: https://www.uitvoeringarbeidsvoorwaardenwetgeving.nl/mozard/!suite09.scherm1089?mWfr=123

U dient een overzicht bij te voegen met daarin de medewerkers voor wie u de werktijdverkorting aanvraagt, de normale arbeidsduur per week en het aantal uren dat zij minder gaan werken. Een voorbeeld vindt u in de bijlage.

2) Melding UWV

Na ontvangst van de vergunning van het ministerie, meldt u dit direct bij UWV via het formulier Melding werktijdverkorting (zie download).

3) Aanvraag tijdelijke WW-uitkering

Na afloop van de vergunningsperiode (6 weken) vraagt u de tijdelijke WW-uitkering aan bij UWV met het formulier Aanvraag WW-uitkering bij werktijdverkorting (zie download).

Heeft u vragen over dit onderwerp of wenst u dat wij de werktijdverkorting voor u aanvragen? Neem dan contact met ons op via lonen@dkaccountants.nl

Contact opnemen

Aletta Kuijer en collega’s zijn u graag van dienst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw privacy is bij ons in goede handen. We gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Lees meer

Aletta Kuijer

Aletta Kuijer

Teamleider salarisadministratie

Logo NBA
Logo register-belastingadviseurs
Logo FFP